pulluk.com bloga hoşgeldiniz!

Sektörden ve bizden haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Antalya Hal Fiyatları

10 May 2021 Antalya Hal Fiyatları

Antalya Hali, Antalya Hal Fiyatları

Antalya, Akdeniz Bölgesi'nde bulunan en büyük şehirdir. Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinden biri olan Antalya'nın nüfusu 2,5 milyonun üzerindedir. Şehir turizm açısından gelişmiştir. Akdeniz Bölgesi'nin en güzel sahilleri Antalya'da bulunmaktadır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist bu şahane kıyıları ziyaret eder. Ülke ekonomisin önemli bir gelir kaynağı olan turizmde payı oldukça büyüktür. Antalya ülke ekonomisine turizmin yanı sıra tarımla da katkı sağlayan bir şehirdir.

Şehir ülkenin en önemli meyve ve sebze yetiştiricisi konumundadır. Ilıman Akdeniz ikliminin sağladığı avantaj ile şehirde yılın neredeyse her ayı tarım yapılmaktadır. Aynı zamanda verimli topraklara sahip olması da tarımdaki öncülüğünün bir nedenidir. Şehir Toros Dağları ile çevrilidir. Dolayısıyla su akıntısı olmaz. Topraktaki faydalı mineraller topraktan ayılmaz. Bu durumda topraklarını tarıma daha elverişli hale getirir. Yaz ve kış aylarında tarım yapılabilen Antalya, Türkiye'de bu özelliklere sahip nadir şehirlerden biridir. Antalya'da aynı zamanda seracılık da çok gelişmiştir. Kurulan seralar ile yaz meyve ve sebzeleri kışın da yetiştirilebilmektedir. Bu özelliği de ülke ekonomisi için önemlidir. Yetiştirilen bu ürünler Antalya Hali ve diğer hallerde tüketicilerin satışına sunulduğu gibi ihracatı da yapılır. Hal fiyatları Antalya ilinde cep yakmayan uygun fiyatlardadır.

Antalya Halinde Bulunan Ürünler

Antalya ili ve ilçelerindeki tarımsal faaliyetlerin çeşitliliği elde edilen ürünlerin sayısında da görülmektedir. Şehirde üretimi gerçekleştirilen tarımsal ürünler buğday, yulaf, arpa, susam, pamuk, soğan, nohut, yerfıstığı olarak sıralanabilir. Yetiştirilen bu ürünlerin yurtiçinde ve yurtdışında satışı yapılmaktadır. Sebze yetiştiriciliğinde de gelişmiş bir şehir olan Antalya'da seracılık sayesinde yaz kış sürekli olarak pek çok çeşit sebze yetiştirilebilmektedir. Domates, salatalık, biber, patlıcan, fasulye, kabak bu sebzelerden birkaçıdır. Bu gibi sebzeler artık mevsim ayrımı olmadan sürekli yetiştirilerek ekonomiye büyük katkı sağlamaktadır. Sebze fiyatları uygun ve temini oldukça kolaydır. Tarım ürünleri ve sebzeler dışında şehirde meyve yetiştiriciliği de büyük bir paya sahiptir. Yetiştirilen meyveler de diğer ürünler gibi Antalya hali veya diğer illerin hallerinde hatta yurtdışında satılmaktadır. Yetiştiriciliği yapılan meyvelerin en çok ihracatı yapılanları ise muz, portakal, mandalina, limon ve greyfurttur. Bunların yanı sıra üretimi yapılan diğer meyveler erik, çilek, kiraz, elma, armut, şeftali, kayısı, üzüm, iğde, keçiboynuzu, kızılcık olarak sıralanabilir. Bu sayılanlar üretimi yapılan meyve ve sebzelerin küçük bir kısmıdır. Şehirde neredeyse her meyve ve sebzenin üretimi yapılmaktadır. Antalya hali fiyatları bu ürünler bakımından oldukça uygundur.

Hal Sebze Fiyatları

Antalya'da yetiştirilen sebzelerin çoğunluğu yurt içinde satışı yapılan ürünlerdir. Ülkemizde temel besin kaynaklarından olan sebzeler oldukça fazla tüketilmektedir. Sebzeler ve yeşillikler olarak pek çok çeşidi bulunmaktadır. Hal sebze fiyatları da yetiştirilen ürün çeşitliliğine göre oldukça uygundur ve her cebe hitap etmektedir. Halde satışı yapılan sebzeler; biber (dolmalık, çarli, Kaliforniya, kapya, sivri, üçburun), brokoli, dereotu, domates ( beef, çeri, pembe, kokteyl), fasulye, fesleğen, havuç, salatalık, ıspanak, kabak (bal, sakız, bal dekorluk), Karadeniz yaprağı, karnabahar, kereviz, kuzu kulağı, lahana (beyaz, kırmızı), limon, mantar, marul (düz, kıvırcık, aysberk), maydanoz, nane, pancar, patates, patlıcan, pazı, pırasa, roka, sarımsak, semizotu, soğan (arpacık, kırmızı, yeşil, kuru), tere, turp ve zencefildir..