pulluk.com bloga hoşgeldiniz!

Sektörden ve bizden haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Batı Akdeniz'de Elde Edilen Hasat Dünya'yı Doyurdu. 

19 January 2021 Batı Akdeniz'de Elde Edilen Hasat Dünya'yı Doyurdu. 

Batu Akdeniz'de elde edilen hasat Dünya'yı doyurdu. 

Batı Akdeniz Yöresinde yani Antalya, Isparta, Burdur'da üretilen ürünler geçtiğimiz yıl'da 100'ün üzerinde ülkeye ihraç edildi. ve Tahmini olarak 900 Milyon Doların üzerinde Döviz girdisi sağladı. 

Tarım üretiminde hemen hemen her ürünün üretilmesine elverişli bir iklime ve bereketli topraklara sahip olan Batı Akdeniz yurtiçinin ve hatta yurtdışının bir çok ürün talebini geçen sene fazlasıyla karşıladı. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'nin verilerine göre Geçtiğimiz yıl verilerinde 2020 geçtiğimiz yıla göre %27 artışla kapatıldı ve toplam ihracat rakamı 1 Milyar 921 Milyon Dolar ile kapatıldı. Bu 1 Milyar 921 Milyon Dola'lık ihracatın 900 Milyon dolarından fazlası tarım ihracatından gerçekleştirildi. 

Tarım İhracatında Yaş Sebze ve Meyve'de Lider
 

Tarım ihracatının neredeyse 3'te 2'si Yaş sebze ve meyveler ile gerçekleştirildi. 

Geçen sene bölgeden 585 milyon 649 bin 44 dolarlık yaş sebze ve meyve 82 ülkeye ihraç edildi. Pandemi döneminde yaş meyve sebze ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 26,3 arttı. Geçen yıl 126 milyon 768 dolarlık domates, 110 milyon 192 bin dolarlık biber, 77 milyon 393 bin dolarlık da kiraz ve vişne ihracatı yapıldı.

YÜZLERCE ÜRÜN ÇEŞİDİ

Tarla veya seralarda yetişen tarım ürünlerinin yanı sıra işlenmiş gıda ürünleriyle bölgeden yüzlerce çeşit ürün ihraç edildi. İhracatı konu ürünlerden bazıları şöyle: Portakal, limon mandalina, kiraz, vişne ve elma başta olmak üzere taze meyveler. Domates, biber, hıyar, kabak başta olmak üzere taze sebzeler. Canlı hayvanlar, kırmızı ve beyaz etler,bisküvi, gofret, nohut, fasulye, süt ve süt tozu, balık, kabuklu hayvanlar, domuz yağı, zeytin ve zeytin yağı, mantar, salça, sirke, sos, konserve, süs bitkileri, gazoz, keten ve kolza tohumu, mısır, şeker mamulleri, makarna, , kırmızı mercimek, börülce, buğday, arpa, zencefil.