Binlerce İlanı Keşfedin!
Tarım, hayvancılık, meyve, sebze, küçükbaş, kümes hayvanı, hububat ve birçok şeyi bulabilirsiniz.
Binlerce İlanı Keşfedin!
Tarım, hayvancılık, meyve, sebze, küçükbaş, kümes hayvanı, hububat ve birçok şeyi bulabilirsiniz.
İLAN BİLGİLERİ
KONUM
FİYAT
Aramanıza uygun ürün için henüz ilan oluşturulmadı.
Arıcılık
Sürdürülebilir bir yaşam için arıların var olması gerekir. Küçücük yaratıklar olmalarına rağmen dünyamızda çok büyük bir rol oynarlar. Faydaları sadece bal yapmak değildir. Yediğimiz yiyeceklerin çoğu arılar tarafından tozlaşma yoluyla hayat buluyor. Doğada çiçekli bitki ve ağaçların üremesi büyük ölçüde arılara bağlıdır. Bu minik canlılar ekosistemimizin canlılığını ve devamlılığını sağlıyor.
Arılar Nasıl Bal Yapar?
Arıların bal elde edebilmeleri için, çiçeklerin öz sularında ve ağaçların salgılarında gezinmeleri gerekir. Bir arının bir kilo bal alabilmesi için beş milyondan fazla bitkinin özsuyunu toplaması gerekir.
Arılar yaşamlarına devam ederek kovanda toplanırlar. Soylarını devam ettirmek için gruplar halinde yaşarlar ve birlikte çalışırlar. Kovanda işçi arılar, kraliçe arılar ve erkek arılar yaşar. Bal arılarının ortalama yaşam beklentisi 1,5 aydır. Erkek arılar türe bağlı olarak 6 ay, ana arılar 2 ile 7 yıl yaşarlar. Bir işçi arı, ortalama ömrü boyunca on ikinci çay kaşığı bal üretebilir. Bal arısı saatte ortalama 15 mil hızla uçabilir.
Arı kovanındaki yaşamlarına bakacak olursak, kovan 90.000 kadar arı tutabilir. Erkek arılar sadece çiftleşmek için yaşarlar. Ana arı ile çiftleşerek arı yaşamının devamlılığını sağlarlar. Arı kovanında yiyecek bittiğinde, işçiler yiyecek aramaya başlar.
Arı Ürünleri Nelerdir?
Arı ürünleri şunlardır;
Arıcılık Ürünleri ve Özellikleri
1-Bal:
İnsan sağlığı ve beslenmesi açısından önemli bir gıda ve arıcılık ürünü olan bal, bal arıları (Apis mellifera) tarafından bitkilerin çiçeklerinde veya canlı kısımlarında bulunan nektar ile bazı Homopteralar tarafından salgılanan ikincil maddelerden elde edilir. Türk Standartları Enstitüsü'nün bal standardında yer alan bitkilerin bal standardında yer alan ve vücutlarındaki kompozisyonu değişerek petek hücrelerinde depolanan tatlı bir üründür.
2-Balmumu:
Balmumu, 13-18 günlük genç işçilerde göbek halkasının son 4 çiftinin balmumu bezleri tarafından salgılanan ve arılar tarafından petek yapmak için kullanılan bir maddedir.
3-Polen:
Polen, birçok kişi tarafından yaygın olarak bilinir ve tercih edilir. Öte yandan bal arıları için vazgeçilmez bir besindir. Bu doğal bir üründür.
4-Propolis:
Bilindiği gibi propolis arılar tarafından üretilir. Bitkisel reçinelerden yapılmış çok dayanıklı ve doğal bir üründür. Arılar, bakterileri kovanlarından temizlemek ve onları dış tehditlerden korumak için propolis üretir ve kullanır.
5-Arı sütü:
Arı sütü kadın işçiler tarafından yapılır ve adından da anlaşılacağı gibi sütün sırrıdır. Coğrafya veya iklime göre değişen arı sütü, larvaları ve yetişkin kraliçeleri beslemek için kullanılır.
6-Arı zehiri
İşçi arıların zehirli bezleri tarafından üretilir. Bu bezler kadınlarda gelişmiştir. Arı zehiri, şurup benzeri berrak bir sıvıdır. Kendine has bir tadı, kokusu ve aroması vardır. Genellikle keskin bir acılık vardır.
Arı Yetiştiriciliği
Arı yetiştiriciliği, günümüzün en popüler mesleklerinden biridir. Arıcılık özellikle Karadeniz bölgesinde oldukça gelişmiştir. Ayrıca arıcılık sadece doğal bal yemek isteyen değil aynı zamanda bu işte ticaret yapmak isteyen kişiler tarafından da yapılmaktadır. Bu işi yapmak isteyenler de arılarla ilgili çok fazla ilgi görüyor. Arıcılık nasıl yapılır? Arıcı malzemeleri nelerdir?
Arıcılık Nasıl Yapılır?
Arı yetiştirmenin belli yöntemleri vardır. Bunlar;
Arıcılık Malzemeleri
Arı market aracılığı ile temin edebileceğiniz arıcı malzemeleri şunlardır;
Başarılı Arıcılık
Son yıllarda devlet teşvikleri, genç çiftçilerin hareketliliği ve mesleki kurslar açısından arıcılık popülaritesini artırmıştır. Elbette onların ortadan kaybolmasının ve bu bilgilerin giderek artan bir şekilde yayılmasının etkileri yadsınamaz. Arıcılık birçok Avrupa ülkesinde hem hobi olarak hem de ticari amaçla yapılmaktadır. Yıllarca bal tüketmeden arılarını çoğaltmak için bu işi yapanlar var.
Başarılı arıcılık nedir diye sorarsanız; Mesleki Standartlar Enstitüsü tanımına göre, başarılı arıcı kendi hesabına çalışır ve arı kovanlarının hazırlanmasından, ana arıların, oğulların ve arı ürünlerinin üretilmesinden, arı kolonilerinin bakımından vb. belirli bir süre sorumludur. Beslenme, arıcılık ürünlerinin toplanması, aletlerin bakımı ve bakımı arıcılık ekipman ve aletleri Onarım işlerini yürütebilecek bilgi ve becerilere sahip kalifiye bir profesyoneldir.