Binlerce İlanı Keşfedin!
Tarım, hayvancılık, meyve, sebze, küçükbaş, kümes hayvanı, hububat ve birçok şeyi bulabilirsiniz.
Binlerce İlanı Keşfedin!
Tarım, hayvancılık, meyve, sebze, küçükbaş, kümes hayvanı, hububat ve birçok şeyi bulabilirsiniz.
İLAN BİLGİLERİ
KONUM
FİYAT
Aramanıza uygun ürün için henüz ilan oluşturulmadı.
Acur Fiyatları
Çizgili bir kabuğa sahip olan acur, görünüşü itibari ile kabakgiller familyasına ait bir bitki sanılsa da gerçekte kavungil familyasına ait olan bir bitkidir. Bazı bölgelerde “acır” olarak da anılan bu bitkinin bilimsel adı Cucumis melo var. Flexuosus’tur.
Bir yıllık otsu bir bitki olan acur, aynı zamanda sürünücü bir bitkidir. Bu bitkinin meyvesi görünüş itibari ile salatalığı andırır. Ancak salatalıktan daha sert yapıda, etli ve daha uzundur. Meyve düz ya da uçları kıvrımlı yay görümünde olabilir. 4-8 santimetre çapında ortalama 30 ile 50 santimetre aralığında boy uzunluğuna sahip olan acur meyvesi, olgunluk zamanlarında 1 metre uzunluğa erişebilir.
Yemeği de yapılan ancak sıklık ile turşularda kullanılan bu bitkiyi Pulluk.Com üzerinden toplu olarak uygun fiyatlar ile sipariş edebilirsiniz.
Acur Nerede Yetişir?
Yapılan araştırmalar acur bitkisinin anavatanının İran, Afganistan, Anadolu ve Güney Batı Asya olduğunu göstermektedir.
Acurun yetiştiği yer 15 derece ile 30 derece arasında sıcaklığa sahip olması gerekir. Acur tohumları uygun ortam sıcaklığı sağlandıktan sonra 8 ile 10 gün arasında çimlenir. Bitki, derin kazılmış, besin maddeleri tarafından zenginleştirilmiş, su tutma yeteneği yüksek, asidik oranı bir miktar yüksek ve tuzluluk oranı düşük topraklarda en verimli şekilde yetişir. Toprak pH değerinin 8 ile 7 arasında olması gerekir. Acur tohumları doğrudan toprağa ekilebileceği gibi bitki fide olarak da üretilebilir.
Acur tohumlarının çimlenmesini arttırmak için tohumların ıslatılması ve birkaç tanesinin bir arada ekilmesi etkili bir yöntemdir. Çoklu ekim yapıldıktan sonra çimlenin yeni başladığı dönemlerde iyi gelişim gösteren 1 ya da iki bitki bırakılıp, diğerleri temizlenmelidir. Bitki gelişmeye başladıktan sonra gelişimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için sıcaklığın 25 derece ile 35 derece arasında tutulması gerekir. Ayrıca suyu seven bir bitki olmasından dolayı sulamanın düzenli aralıklar ile yapılması verimi arttırır.
Acur Çeşitleri Nelerdir?
Acur ülkemizde genel olarak turşu yapımı esnasında kullanılır. Turşu kurulumu esnasında kullanılan diğer sebzeler ile iyi bir uyum yakalayan acur, bekleme süresi boyunca kıtırlığını kaybetmez. Turşu dışında yemekli ya da dolmalık olarak da değerlendirilen acur türleri insan sağlığı üzerinde oldukça olumlu etkisi vardır.
Acurun Faydaları Nelerdir?
Acurun faydaları şu şekilde sıralanabilir:
Acurun Besin Değerleri Nelerdir?
Acurun besin değerleri 100 gram acur baz alınarak hesaplanmış ve aşağıdaki sonuca varılmıştır:
Toptan Acur Satış
Mevsiminde yetişen ve tüketicilerine doğal hali ile sunulan toptan acur alımı için Pulluk.Com adresinden uygun fiyatlı alışveriş yapılabilir.