Binlerce İlanı Keşfedin!
Tarım, hayvancılık, meyve, sebze, küçükbaş, kümes hayvanı, hububat ve birçok şeyi bulabilirsiniz.
Binlerce İlanı Keşfedin!
Tarım, hayvancılık, meyve, sebze, küçükbaş, kümes hayvanı, hububat ve birçok şeyi bulabilirsiniz.
İLAN BİLGİLERİ
KONUM
FİYAT
Aramanıza uygun ürün için henüz ilan oluşturulmadı.
Biber Fiyatları
Patlıcangiler familyasından olan biberin anavatanı Amerika’dır. Dünyanın her yerinde yetiştirilen bu sebzenin bilimsel adı Capsium’dur.
Oldukça eski bir tarihe sahip olan biber, ilk kez M.Ö 7500’lü yıllarda yetiştirilmeye başlamıştır. Anavatanı Amerika olarak bilinen biber buradan Avrupa’ya götürülmüş oradan da Çin ve Hindistan’a kadar hızla yayılmıştır.
Sağlığa sayısız katkısı olan bu sebze Pulluk.Com adresi üzerinden uygun fiyatlar ile sipariş edilebilir.
Biber Nerede Yetişir?
Biberin yetiştiği yer ılık ya da sıcak bir iklime sahip olmalıdır. Soğuklara karşı dirençli olmayan bu sebze, don tehlikesinin tamamen ortadan kalktığı zamanlarda ekilmelidir. Biber ekiminin yapılacağı bölgelerde hava sıcaklığı yazın 32 derecenin üzerine çıkmamalı, kışın ise 15 derecenin altına düşmemelidir.
Verimli ürünler alabilmek için biber tohumlarının sıcak yastıklara ekilmesi ve bu yastıklar içerisinde çimlendirilmesi gerekir. Fideler 3-4 yaprak verdikten sonra Nisan ayı sonu itibari ile esas dikilmesi istenen yere götürülür. Biber dikiminde dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, biber sıralarının arasında 80 santimetre mesafe, biberler sıralarının üzerleri arasında da 30 santimetre ile 50 santimetre arasında mesafe bırakılmasıdır. Dikim işlemi çapa ile açılan delikler içine yapılmalıdır. Dikim gerçekleştikten sonra hiç beklemeden can suyu verilmelidir. Biberlerin daha verimli bir şekilde gelişebilmeleri için fosforlu gübre ve azotlu gübre kullanılmalıdır.
Biber fidelerinde ilk meyve gelişene kadar sulama işlemi yapılmamalıdır. Bu süre ortalama 10-15 gün arasındadır. İlk sulamadan sonra sulamalar haftalık döngünde devam etmelidir. Sulama kökleri boğmayacak şekilde yapılmalıdır.
Biber Çeşitleri Nelerdir?
Dünyanın her yerinde yetiştirilen bu sebze yetiştiği bölgeye, şekline ve tadına göre farklılaşarak alt türler oluşturmuştur. En çok bilinen biber türleri ve özellikleri aşağıda başlıklar halinde verilmiştir.
Biberin Faydaları Nelerdir?
Biberin faydaları şu şekilde sıralanabilir:
Biberin Besin Değerleri Nelerdir?
Aşağıda biber türlerine göre biberin besin değerleri verilmiştir. Her birinin besin değeri 100 gram biber üzerinden hesaplanmış ve aşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır:
Toptan Biber Satış
Pulluk.Com internet adresi üzerinden uygun fiyatlı toptan biber alımları gerçekleştirilebilir.