Binlerce İlanı Keşfedin!
Tarım, hayvancılık, meyve, sebze, küçükbaş, kümes hayvanı, hububat ve birçok şeyi bulabilirsiniz.
Binlerce İlanı Keşfedin!
Tarım, hayvancılık, meyve, sebze, küçükbaş, kümes hayvanı, hububat ve birçok şeyi bulabilirsiniz.
İLAN BİLGİLERİ
KONUM
FİYAT
Aramanıza uygun ürün için henüz ilan oluşturulmadı.
Dereotu Fiyatları
Bilimsel adı Anethum graveolens olan dereotu, maydanozgiller familyasına ait olan bir bitkidir. Anavatanı Asya olan bu bitki tek yıllıktır. Anethum türü içerisinde yetişen tek bitki olan dereotu, ülkemizde serbest halde bulunduğu gibi bir kültür bitkisi olarak bahçelerde de yetiştirilebilir.
Yaprakları ve tohumları yemeklere tat vermek için kullanılan bu bitki uygun fiyatlar ile Pulluk.Com adresi üzerinden sipariş edilebilir.
Dereotu Nerede Yetişir?
Dereotu ilkbaharda ekimi yapılan bir bitkidir. Bitkiden arzu edilen verimin sağlanması için oldukça güneş gören bir yer seçilmelidir. Ekimin yapılacağı toprak çapalanmalı ve yanmış çiftlik gübresi ile zenginleştirilmelidir. Bu işlemler yapıldıktan sonra bitkinin tohumları serpilir. Serpilen tohumların üzerine vurulur. Bu hareket tohumların toprağın altına gitmesi için önemlidir. Tohumlar ekildikten hemen sonra sulama işlemi yapılmalıdır. Yaklaşık 20 gün içerisinde çimlenme gerçekleşmiş olur.
Dereotu tohumları çimlenme oranı oldukça düşük olan tohumlardır. Bu neden ile ekim aşamasında tohum sayısının yüksek tutulması gerekir. Ekim işleminden sonra toprağın tekrar çapalanmasına gerek yoktur. Ancak sulamanın düzenli aralıklar ile yapılması gerekir. Yaklaşık 2 ay içerisinde hasatı gerçekleştirilen bu bitki yaprakları kesilerek toplanabilir. Ancak buzdolabında saklanmaya uygun bir yapısı olmadığından ihtiyaç doğrultusunda kesilmesi önemlidir.
Yaz ayları içerisinde dereotu bitkisi üzerinde çiçeklenme görülür. Bu çiçeklenmeden sonra tohumlar, yaz sonu gibi toprağa düşer. Düşen tohumlar tekrar ekilebileceği gibi yemeklere katılarak ya kurutup çay formuna getirilerek tüketilebilir.
Dereotu ekiminde dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan biri, dereotunun yetiştiği yer sınırları içerisinde havucun olmaması gerektiğidir.
Dereotu Çeşitleri Nelerdir?
Dereotu türleri, kök oluşumuna göre farklılaşır. Erken olgunlaşan, orta sürede olgunlaşan ve geç olgunlaşan dereotu türleri ve özellikleri aşağıda başlıklar halinde açıklanmıştır.
Dereotunun Faydaları Nelerdir?
Dereotunun faydaları şu şekilde sıralanabilir:
Dereotu Besin Değerleri Nelerdir?
Dereotu besin değerleri orta boyuttaki bir dereotu bağı baz alınarak hesaplanmış ve aşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır:
Toptan Dereotu Satış
Toptan dereotu talepleri için Pulluk.Com adresi üzerinden sipariş oluşturabilirsiniz.