Binlerce İlanı Keşfedin!

Tarım, hayvancılık, meyve, sebze, küçükbaş, kümes hayvanı, hububat ve birçok şeyi bulabilirsiniz.


-
-

İLAN BİLGİLERİ

KONUM

FİYAT

Aramanıza uygun ürün için henüz ilan oluşturulmadı.

Hıyar Fiyatları

Kabakgiller familyasına ait olan hıyar, salatalık adı ile de bilinmektedir. Bilimsel adı Cucumis sativus olan bu sebze sarılgan yapıdadır. Boğumlu gövdeye sahip olan hıyar, 5 köşeli ve 3-5 loplu tüylü yapraklara sahiptir. Yapraklarından çıkan sarı renkte çiçekler vardır. Dikenli ve parlak yeşil renge sahip olan kabuklu hıyarlar içerisinde çok fazla tohum barındırırlar.

Pulluk.Com adresi üzerinden uygun fiyatlı hıyar alımı gerçekleştirilebilir.

Hıyar Nerede Yetişir?

Ülkemiz hıyar üretiminde dünya genelinde 3.sıraya sahiptir. Hıyar ekimi ve gelişimi için ülkemizde uygun iklim şartlarına sahiptir. Bu yüzden hemen her bölgede kolaylık ile yetiştirilebilir. Anavatanı Hindistan olarak bilinen bu sebze, kurak topraklarda yetişmez. Verimli bir gelişim için hıyarın yetiştiği yer sulu ve ılıman ya da sıcak iklimli bir yer olmalıdır.

Hıyar, ülkemizde özellikle Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesinde yetiştirilir. Diğer bölgelerde ise seralarda yetiştirilmesi mümkündür. Üretimi en çok Mayıs ve Haziran aylarında yapılır.

Hıyar Çeşitleri Nelerdir?

Hıyar türleri badem hıyar ve Beith alfa hıyar olarak iki grupta toplanabilir. Bu iki grup kendi alt gruplarına sahiptir. Her iki guruba ait alt türler ve özellikleri aşağıda başlıklar halinde verilmiştir.

  1. Badem Salatalık Çeşitleri
  • Şirince F1: Bu hıyar türü örtü altı yetiştiriciliği ile üretilir. Meyvesi yaklaşık olarak 10 santimetre ile 12 santimetre arası boy uzunluğuna sahiptir. Yaz aylarında ve geç sonbahar aylarında yetiştirilebilir. Sahip olduğu her boğumda 2-3 meyve ortaya çıkar. Meyveler tek renklidir.
  • Suzan F1: Bu tür de tıpkı şirince F1 gibi örtü altı yetiştiriciliği ile üretilir. Meyvesi yaklaşık olarak 10 santimetre ile 12 santimetre arası boy uzunluğuna sahiptir. Yaz aylarında yetiştirilebileceği gibi ekim ayında da yetiştirilebilir. Soğuğa karşı oldukça dayanıklıdır. Meyvesi tek renklidir.
  • Yaman F1: Bu tür de aynı grupta yer aldığı diğer iki tür gibi örtü altı yetiştiriciliği ile üretilir. Meyvesi yaklaşık olarak 10 santimetre ile 12 santimetre arası boy uzunluğuna sahiptir. Yaz ayları ve sonbahar ayları için yetiştiriciliği uygundur. Rengi açık yeşildir. Meyvesi kalitelidir.

 

  1. Beith Alfa Salatalık Çeşitleri
  • A.21 F1: Meyvesi yaklaşık olarak 16 santimetre ile 18 santimetre arası boy uzunluğuna sahiptir. Örtü altı yetiştiriciliği ile üretilir. Bahar mevsiminde ve erken güz aylarında yetiştirilmesi uygundur. Meyveleri açık renge sahiptir. Meyve yapısı hafif oluklu, silindir görünümlü ve uzundur.
  • Başak 1: Meyvesi yaklaşık olarak 15 santimetre ile 16 santimetre arası boy uzunluğuna sahiptir. Tıpkı A.21 F1 gibi örtü altı yetiştiriciliği ile üretilir. Meyve yapısı uzun ve silindiriktir. Rengi koyu yeşildir. Verimli bir hıyar türüdür.
  • Kardelen F1: Meyvesi yaklaşık olarak 16 santimetre ile 18 santimetre arası boy uzunluğuna sahiptir. Bu tür de aynı grupta yer aldığı diğer iki tür gibi örtü altı yetiştiriciliği ile üretilir. Soğuğa oldukça dayanıklı olan bu türün meyve yapısı uzun ve silindiriktir.
  •  Mehtap F1: Meyvesi yaklaşık olarak 17 santimetre ile 18 santimetre arası boy uzunluğuna sahiptir. Diğer türler gibi bu türde örtü altı yetiştiriciliği ile üretilir. Soğuğa oldukça dayanıklıdır. Yapısı hafif olukludur. Rengi yeşildir. Oldukça kaliteli bir hıyar türüdür.

 

Hıyarın Faydaları Nelerdir?

Hıyarın faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  1. Sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur.
  2. Beyin sağlığını destekler.
  3. Tümör gelişimini yavaşlatarak kanser ile savaşır.
  4. Bağırsak sistemini düzenler.
  5. Sindirim sistemini düzenler.
  6. Ciltte nemlendirici etkisi yaratır.
  7. Kabızlığa iyi gelir.
  8. Göz altı morluklarını giderir.
  9. Kabuğu ile tüketilmesi durumunda kan şekerini dengeler.
  10. Günde 2 tane yenmesi günlük K vitamini ihtiyacın 1/3’inin karşılanmasını sağlar. K vitamini kemiğin gelişimi için oldukça önemlidir.
  11. Uygun miktarda tüketildiği zaman kanı sulandırır. Tüketim miktarını aşmamak gerekir.

Hıyarın Besin Değerleri Nelerdir?

Hıyarın besin değerleri yaklaşık olarak 100 gram kabuklu hıyar baz alınarak hesaplanmış ve aşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır: 

  • 2,8 miligram C vitamini
  • 105 IU A vitamini
  • 16 miligram kalsiyum
  • 0,3 miligram demir
  • 16,4 mcg K vitamini
  • 7 mcg folat
  • 13 miligram magnezyum
  • 147 miligram potasyum
  • 0,2 miligram çinko
  • 0,1 miligram manganez
  • 24 miligram fosfor

Toptan Hıyar Satış

Pulluk.Com internet adresi üzerinden uygun fiyatlı toptan hıyar alımları gerçekleştirilebilir.