Binlerce İlanı Keşfedin!
Tarım, hayvancılık, meyve, sebze, küçükbaş, kümes hayvanı, hububat ve birçok şeyi bulabilirsiniz.
Binlerce İlanı Keşfedin!
Tarım, hayvancılık, meyve, sebze, küçükbaş, kümes hayvanı, hububat ve birçok şeyi bulabilirsiniz.
İLAN BİLGİLERİ
KONUM
FİYAT
Aramanıza uygun ürün için henüz ilan oluşturulmadı.
Kinoa Nedir?
Kinoa genel olarak tohumunun tüketildiği yüksel lif kaynağı bir besindir. Salata, omlet, dolma, hamur işi ve çorba gibi yemeklere lezzet vermesi açısından çok önemli olan kinoa, lifin yanı sıra pek çok farklı vitamin ve minerali de bünyesinde barındırmaktadır. Bunlar A vitamini, B vitamini, C vitamini ve D vitamini şeklinde ifade edilebilmektedir. Tohum olarak kullanılan kinoada bu kadar zengin besin içeriği bulunmasının insan vücuduna pek çok yararı bulunmaktadır. İçerisinde faydalı olarak vitamin ve mineraller bulundurmasının yanı sıra magnezyum, demir, çinko, kalsiyum ve fosfatta bulunduran kinoa faydaları saymakla bitmemektedir. Ülkemizde henüz tam olarak keşfedilememiş ve bu nedenle sık sık kullanılmayan tohum, diğer besinler ile kıyaslandığında tam proteine sahip olan az sayıdaki besin arasında yer almaktadır.
Kinoanın Faydaları
Çeşitli yemeklerin içine atılan ve salatalara lezzet katması amacı ile konulan kinoa tohumunun insanda bulunan sindirim, boşaltım, dolaşım sistemi gibi pek çok metabolik sisteme faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Tohum, pek çok rahatsızlığa iyi gelmekte ve bu nedenle tüketiminin yaygınlaştırılması gerekmektedir. Kinoa tohumunun içerdiği yüksek lif, bireylerin kolay bir şekilde zayıflamasına ya da mevcut kilosunu korumasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca besinde lif oranının yüksek olması bireylerin sindirim sistemini doğrudan etkilemekte ve özellikle ince bağırsağın görevlerini tam olarak yerine getirmesini sağlamaktadır. Tohumun içerisinde yer alan demir oranı fazla olduğu için anemi olan kişiler de gönül rahatlığı ile tüketebilmektedir. Ayrıca antioksidan içermesi de kinoa faydaları arasında yer almaktadır.
Bu besin gluten içermemektedir. Bu nedenle glutene karşı hassas olan bireyler de kinoayı gönül rahatlığı ile diyetlerine ekleyebilmektedir. Özellikle çölyak hastalığına sahip olan bireyler, kinoa tüketerek hem onları rahatsız eden glutenden korunmakta hem de vücutlarına yüksek miktarda lif, vitamin ve mineral almış olmaktadır. Kinoa tohumunun tüm bunların yanı sıra kemik ve sinir dokuların fonksiyonlarını tam olarak yerine getirebilmesi için gereken manganez minareli de bulundurduğu bilinmektedir. Özellikle çocukların kemik ve sinir dokusunun gelişmesi için kinoa yedirilmesi önemlidir. Kinoa ilanları şeklinde arama motorunda yazıldığında karşılaşılan tohum ayrıca kan hücrelerini de desteklemekte ve enerji üretiminde görev almaktadır. Bu sayede halsizlik ve yorgunluğa da iyi gelmektedir.
Kinoa Nasıl Tüketilmelidir?
Pişmiş bir kinoanın 100 gramında yaklaşık olarak 21.3 gr karbonhidrat, 2.8 gr lif, 1.9 gr yağ ve 4.4 gr protein bulunmaktadır. Ayrıca tüm bunlara ek olarak demiri, vitamini, potasyumu ve kalsiyumu da bol miktarda içeren tohum; genellikle yemeklerde ve pişirilmiş şekilde tüketilmektedir. Kinoanın pişirilmeden önce yarım saat suda bekletilmesi, vücut sıvılarında daha kolay çözülebilmesini sağlamaktadır. Yarım saat suda bekletilen kinoa tadındaki acılığın gitmesi için akan suyun altında ovulmalıdır. Bu şekilde pişirmeye hazır olan kinoa, suda, tavuk ya da et suyu içerisinde kaynayıncaya kadar pişirilmektedir. Suyun kaynamaya başlaması ile ocak kapatılmakta ve kinoa tohumu bir süre dinlenmeye bırakılmalıdır. Kinoa tüketiminin yanı sıra kinoa fiyatları da insanlar arasında merak konusudur.
Kinoa Fiyatları
Her mevsim rahat bir şekilde yenebilen kinoa fiyatı çeşitlerine göre değişiklik göstermektedir. Beyaz kinoa, roma kinoa, gurme kinoa ya da karışık kinoa tercih eden bireyler işlenme şartlarına ve hazırlanma koşullarına bağlı olarak bir fiyat ödemektedir.
İsterseniz en uygun fiyatlı kinoa ilanlarını pulluk.com'da inceleyebilir. İlan sahiplerine tekliflerde bulunabilir ya da Pulluk Güvenli Ödeme Sistemi ile direkt olarak alabilirsiniz.