pulluk.com bloga hoşgeldiniz!

Sektörden ve bizden haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

2021 Kurban Fiyatları Ne Kadar? Küçükbaş ve Büyükbaş Kurbanlık fiyatları

20 April 2021 2021 Kurban Fiyatları Ne Kadar? Küçükbaş ve Büyükbaş Kurbanlık fiyatları

2021 Kurban Fiyatları

Kurban Bayramı her sene olduğu gibi bu sene de büyük bir heyecanla bekleniyor. 2021 yılında 20 Temmuz’da başlayacak olan Kurban Bayramı, 4 gün boyunca devam ederek 23 Temmuz'da sona erecek.

Daha şimdiden 2021 Kurban fiyatları merak ediliyor. Kurbanlık fiyatları dışında sosyal mesafe korunarak kurbanın nasıl kesileceği konusu da merak ediliyor ve hem uygun hem de sağlıklı kurban kesimi için şimdiden araştırmalar yapılıyor.

Kurban Bayramı boyunca her yaştan insanımızın kurban kesme, dua etme, birlik ve beraberlik ile gerçekleştirdiği bu bayram, insanların yeniden kaynaşmasını sağlamaktadır. Bir taraftan da bu bayram tatili için planlar yapılmaya başlanmaktadır.

Kurban Fiyatları 2021

Kurban fiyatları 2021 senesinde artış gösterebilir. Buna etken hayvan bakım ve besisi için gerekli ürünlerin pahalı olmasıdır. 2021 Kurbanlık fiyatları ve kurban hisse fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu makalemizi sonuna kadar okuyarak ortalama fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Dini vecibelerden biri olan kurban kesmeyi yerine getirmek isteyen kişiler, en uygun rakamlar ile kurbanlık alabilmek için kurban satış noktaları gezmektedir. Herkesin kendi bütçesine uygun bir kurbanlık aradığı bu dönemde, ekonomik kurban hissesi arayışı sürmektedir. 2021 kurbanlık fiyatları listesi için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Güncel Kurban Fiyatları Listesi 2021

Güncel kurban fiyatları listesi 2021 yılında Kurban Bayramı yaklaşırken, büyükbaş hayvanlarda kurban hissesine girenler olduğu gibi, daha uygun rakamlarla satıldığı için küçükbaş kurbanlık tercih eden aileler de vardır. 

Kurbanlık fiyatları, bir önceki senenin fiyatlarına göre daha yüksek olacaktır. Farklı rakamlar ve talepler bulunmaktadır. Bunda hayvancıların yaptığı harcamalar ve piyasada fiyatların dalgalanması etkili olmaktadır. Geçen sene 1000 lira ile 1500 lira arasında seyreden küçükbaş kurbanlık fiyatlarının, bu sene için 1400 lira ile 2 bin lira arası olabileceği tahmin edilmektedir.

Büyükbaş kurbanlık kesmek için hisseye girmek daha uygun rakamlara kurban kesilmesini sağlamakta. Geçtiğimiz senelerde 8500 TL ile 13 bin TL arasında olan büyükbaş kurbanlık fiyatları için 2021 yılında alt limitin 10 bin lira olması beklenmektedir. Eldeki bu verilere göre büyükbaş kurban hisse fiyatları yaklaşık 2500 lira olmaktadır. Kurban kesmek yerine bağış yapmak için vekalet verirseniz, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan fiyatlara göre; yurtiçi kurban bağışı 1 adet 950 lira, yurtdışı kurban bağışı 1 adet 725 lira olarak belirlenmiştir.