pulluk.com bloga hoşgeldiniz!

Sektörden ve bizden haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Adaklık Kurban Fiyatları

17 August 2021 Adaklık Kurban Fiyatları

Adaklık Kurban Fiyatları Adaklık Kesilebilen Hayvanlar

Herhangi bir dileğin gerçekleşmesi için adanan ve bu dilek gerçekleştikten sonra kesilen kurban adaklık kurban olarak adlandırılmaktadır. Bu durum ibadet ile ilgili bir yükümlülük değildir. Kişinin adağını gerçekleştirmek için adadığı hayvanı kurban etmesidir. Adaklık kurban fiyatları, kurban bayramında kesilebilen hayvanlar hangileridir? Bu yıl adaklık kurban fiyatı ne kadadır?

Adaklık Kurban Fiyatları 2021 yılında yaklaşık olarak aşağıdaki gibidir.

  • Adak Kurbanı Küçükbaş Koyun. 28₺ - 64₺ /KG.
  • Adak Kurbanı Küçükbaş Koç 26₺ - 62₺ /KG.
  • Adak Kurbanı Büyükbaş 27₺ - 41₺ /KG.
  • Akîka Kurbanı Küçükbaş Koyun. 26₺ - 64₺ /KG.
  • Akîka Kurbanı Koç 26₺ - 65₺ /KG.
  • Akîka Kurbanı Büyükbaş 26₺ - 40₺ /KG.
  • Şükür Kurbanı Küçükbaş Koyun. 28₺ - 79₺ /KG.
  • Şükür Kurbanı Koç 28₺ - 79₺ /KG
  • Şükür Kurbanı Büyükbaş 26.5₺ - 41.5₺ /KG.

Hangi Hayvanlar Kurban Olarak Kesilir?

Hangi hayvanlar kurban olarak kesilir sorusu birçok kişi tarafından cevabı merak edilen bir sorudur. Kurban kesmekle yükümlü olan kişinin bu ibadetini yerine getirebilmesi için hem kurbanlık seçilen hayvan ile hem de bu hayvanın kesim şekli ile ilgili bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Kurbanlık kesilecek hayvanlar ve bu hayvanlarda gereken özellikleri yazımızın devamında bulabilirsiniz.  

Kurbanlık Hayvan Ve Kesimi

Kurbanlık hayvan kesmek için dini açıdan kabul edilmiş hayvan türleri bellidir. Bunlar;

Keçi, koyun, manda, sığır ve deve gibi hayvanlar ile türdeşleri kurbanlık hayvan olarak kabul edilmektedir. Horoz, tavuk, ördek, kaz, devekuşu, ceylan gibi hayvanların kurbanlık hayvan olarak kesilmesine izin verilmemiştir. Kurban olarak kabul edilen hayvanların dişi veya erkek olması sorun olmamaktadır. Fakat koyunda erkeğin diğer kurbanlık hayvanlarda dişinin kesilmesi daha faziletli kabul edilir. Keçi ve koyun bir kişi, sığır ve manda ise 7 kişiye kadar ortaklaşa kurban olarak kesilebilir. Maliki mezhebinde para ve et olarak ortak kurban kesmek caiz görülmemektedir.

Koyun ve keçi cinsi kurbanlık hayvanların 1 yaş üzerinde olması gerekmektedir. Eğer, besi ve gösteriş açısından 1 yaşındakilerden büyükse 6 ay ve üzeri hayvanlarda kurbanlık olarak kesilebilir. Sığır ve manda cinsi kurbanlık hayvanlarda 2 yaş, develerde ise 5 yaş sınırı bulunmaktadır.