pulluk.com bloga hoşgeldiniz!

Sektörden ve bizden haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Uzman Eller Projesini Yakından Takip Ediyoruz.

11 August 2020 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Uzman Eller Projesini Yakından Takip Ediyoruz.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Uzman Eller Projesini Yakından Takip Ediyoruz.

Tarım ve Orman Bakanlığının hayata geçirdiği Genç Çiftçi projesinde istenilen hedefler ve sonuçlar alınamayınca projenin ismi değiştirildi. Genç Çiftçi projesi adındaki proje yerine Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi yürürlüğe konuldu. Genç Çiftçi Projesinde olduğu gibi kaynakların heba edilmemesi için 4 pilot seçilen ilde verilen destekler yakından takip ediliyor.

Türkiye’nin kırsal alanlarındaki tarımsal faaliyetleri desteklemek ve geç üreticileri teşvik etmek amacıyla başlatılmış olan Genç Çiftçi Projesinde istenilen sonuçlar alınamazken, hedeflenen rakamlara da ulaşılamadı. Kırsalda Genç Çiftçi projesinin yerine projenin adı değiştirilip birazcık değiştirilerek. “Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi” adında yeni bir proje devreye alındı. Önceki “Genç Çiftçi” Projesinde yapılan hatalar ve eksikliklerin giderilmesi için de pilot seçilen bölgelerdeki uygulamalar yakından takip ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçen sene tarım ve orman alanında üniversite eğitimi alan genç çiftçilere yönelik başlatmış olduğu Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi’nin pilot bölge olarak başlattıkları İzmir, Düzce, Mardin ve Amasya’da 100 kişiye 100’er bin lira hibe sağladıklarını aktardı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, proje kapsamında destek verilen işletmelerin kar-zarar durumu ve faaliyetlerinin yakından takip edileceğine ve yakından takip edildiğine dikkat çekerek, olumlu etkiler görülürse bu projenin genişletilebileceğini ve tüm Türkiye’nin illerine yaymayı planladıklarını bildirdi.

Bakan Pakdemirli; Genç Çiftçi Projesi ile 3 Yılda 1.43 Milyar Dolar Destek Verildi.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, diğer yandan kırsal alanda kalkınma için 20016 ile 2018 yılları arasında “Genç Çiftçi” Projesinin uygulandığını da hatırlatarak  "Projeyle bitkisel üretim, hayvansal üretim, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi, işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik konularda kişi başı 30 bin lira hibe desteği verdik. Bu bağlamda 47 bin 775 genç çiftçimizin projesine toplam 1,43 milyar lira hibe desteği sağladık." Diye bildirdi.