pulluk.com bloga hoşgeldiniz!
Sektörden ve bizden haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
pulluk.com bloga hoşgeldiniz!
Sektörden ve bizden haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve gerçekleştirilen en büyük tarım projelerinden birisi olan ve FAO öncülüğünde hayata geçiyor. Türkiye’de yeni yeni denenmeye başlanan Uygulamalı Çiftçi Okulları’nda görev alacak eğitmenler son eğitimlerini de aldılar.
Covid-12 yüzünden tüm dünyada ekonomik ve üretim alanında etkileri hissedilen krizlere rağmen
FAO Türkiye , çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor. Avrupa birliği tarafındaın fonlanan “Sosyo-ekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve Geçim Sağlama İmkanlarının Yaratılması Aracılığıyla Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler (GKAS) ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Geliştirilmesi Projesi” sahaya inmek için gün sayıyor. AB’nin 10 milyon Euro’luk finansman desteği, Tarım Orman Bakanlığı ile Aile ve Çalışma Bakanlıklarının işbirlikleri ile hayata geçirilen projeyle meslek eğitimleri, İstihdam fuarları Uygulamalı Çiftçi Okulu (UÇO) uygulaması gibi aktivitelerle istihdam ve geçim kolaylığı sağlanması hedefleniyor.
Projenin en önemli alanlarından birisi olan Uygulamalı Çiftçi okulları’nda görev alacağ eğitmenlerin eğitimleri ise tamamlandı. Program ilk olarak Adana, Gaziantep, İzmir, Hatay, Bursa, Kilis, Kahramanmaraş Van, Şanlıurfa ve Manisa’da uygulanacak.
Toplam on ilde açılacak olan 31 Uygulamalı Çiftçi Okullarında görev alacak eğitmenlere ilk olarak Mersin ardından da İzmir’de düzenenlenen çalıştaylarda ayrıntılı bilgilendirmeler yapıldı. Uygulamalı Çiftçi Okulları Cinsiyet eşitliği, akıllı ve iyi tarım uygulamaları hakkında eğitimler verildi.